İzmir’de İşten Çıkarılan Belediye İşçileri Oturma Eyleminde

İzmir Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları Temizlik Bakım ve Organizasyon Hizmetleri Enerji Sanayi ve Ticaret A.Ş. (İZENERJİ) ile İzmir Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruması, İyileştirilmesi, Müşavirlik ve Proje Hizmetleri Tic. ve San. A.Ş.’de (İZDOĞA) işlerine son verilen işçiler, belediye binası önünde açıklama yaptı.

“İşimizi geri istiyoruz” pankartının açıldığı eylemde, “Hak, hukuk, adalet, 3 kriterin dışındayız”, “İşçiyiz, işsiziz, açız” ve “Bizi mağdur etmeyiniz” dövizleri taşındı.

İşçiler adına konuşan İZENERJİ işçisi Sertan Çalgıcı kendilerine, “sizi işe Tunç Soyer aldı” denildiğini belirterek, Sosyal demokrat bir belediyede işe girdiklerini söyledi.

Çalgıcı, “İşten çıkarıldığımızın haberini, kimimiz masal evlerinde öğrencilerimizle dersteyken, kimimiz eşya taşırken, kimimiz ise personel kartlarımızı teslim almaya gittiğimizde öğrendik. İçimizde kredi borcu olan, eşi işsiz ve çocuklarına bakmakla yükümlü olan arkadaşlarımız var. Bir arkadaşımız engelli olarak işe alındığı halde işine son verildi” dedi.

MÜCADELEYE DEVAM

İzBB Başkanı Tugay’a seslenen Çalgıcı “Bizleri haksız yere işinden etmek, nasıl bir sosyal demokratlık? Bizler, haksız yere çıkarıldığımız işlerimize geri dönmek ve İzmir halkına hizmet üretmek istiyoruz. Buradan belediye başkanımız Cemil Tugay başta olmak üzere, CHP İzmir İl Örgütü’ne ve belediye bürokratlarına sesleniyoruz; Bizleri işimize iade edin. İşlerimize dönene kadar mücadelemizi sürdüreceğiz! Bugünden itibaren Egemenlik binası önünde başlattığımız eylemimizi İzmir halkının desteğiyle işimize geri dönene kadar buradayız” diye konuştu.

İşçiler açıklamanın ardından belediye önünde oturma eylemine başladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx