Hekim adayları tıbbi fotoğrafçılığın inceliklerini öğreniyor

Tıbbi Fotoğrafçılık Eğitimi İle Hekim Adaylarına Görsel Dokümantasyon Yetenekleri Kazandırılıyor

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Tıp Fakültesi öğrencileri, tıbbi fotoğrafçılığın inceliklerini öğrenerek hastalıkların tanı ve tedavisine katkı sağlıyor.

Tıp Fakültesi bünyesinde faaliyet gösteren Tıbbi Görsel Dokümantasyon Birimi, hekim adaylarına “Tıbbi Görsel Dokümantasyon” eğitimi veriyor. Öğrencilere, tıbbi fotoğrafçılık teknikleri ve hastalıkların en doğru açıdan görüntülenmesi gibi konularda eğitimler veriliyor.

KOÜ Tıbbi Görsel Dokümantasyon Birimi’nin kurucusu Doç. Dr. Sertaç Ata Güler, öğrencilere tıbbi görsel dokümantasyonun önemini vurgulayarak, doğru ve akademik tıbbi fotoğrafların elde edilmesi gerektiğini belirtiyor.

Eğitimler, Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bölümü öğretim görevlileri tarafından veriliyor. Öğrencilere, ameliyathanelerde çekimlerde ışık ayarlamaları, organlardaki hastalıkların görüntülenmesi gibi konularda detaylı bilgiler aktarılıyor.

Bu eğitimler sayesinde, hekim adayları hastalıkları daha iyi anlayarak tedavi süreçlerine katkı sağlayabilecekler. Fotoğrafların hastalıkların hafızada kalıcı olmasını sağladığını belirten Güler, doğru ve akademik fotoğrafların önemini vurguluyor.

Öğrencilere gerçek dokuyu daha net görmeleri için fotoğrafçılık eğitimi veren KOÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bölümü Öğretim Görevlisi Osman Demir, program sayesinde akademik makalelerin ve sunumların desteklendiğini belirtiyor.

KOÜ Tıp Fakültesi öğrencileri de, derslerde gerçek dokuları fotoğraflayarak hastalıkları daha iyi anlama fırsatı bulduklarını ifade ediyorlar.

Görsel Dokümantasyon ile Eğitimler Uluslararası Alanda da Dikkat Çekiyor

Tıbbi görsel dokümantasyonun öneminin uluslararası alanda da kabul gördüğünü belirten Güler, doğru ve akademik fotoğraflarla ülkenin uluslararası platformlarda daha iyi konumlanabileceğini vurguluyor.

Güler, fotoğraf serisi projeleri ile doğru ve etkili fotoğrafların sergilenmesinin önemine değinerek, fotoğrafçılık eğitiminin hekim adaylarına ve sağlık alanına büyük katkı sağladığını belirtiyor.

Öğrencilerin, hastalıkları daha iyi anlayarak tedavi süreçlerine daha etkin bir şekilde katkı sağlayabileceğini belirten Güler, doğru ve akademik fotoğrafların önemini vurguluyor.

KOÜ Tıp Fakültesi öğrencileri, tıbbi fotoğrafçılık eğitimi sayesinde hastalıkları daha iyi anlayarak tedavi süreçlerine katkı sağlayabileceklerini belirtiyorlar.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / İbrahim Aktaş – Sağlık

Related Posts

Halsizlik yüzünden hastaneye başvuran kadının karnına yapışmış kene bulundu

Kahramanmaraş’ta hastaneye başvuran bir kadının, yapılan muayenesinde karın bölgesine yapışmış bir kene ile karşılaşıldı. Uzman dermatolog tarafından çıkarılan kene sonrası hasta sağlığına kavuştu.

Koruyucu adımlar ve yeni umutlar

Her demans geri döndürülemez değildir. B12 eksikliği, tiroit hastalıkları, depresyon… Bazı nedenler düzeltildiğinde zihin yeniden açılabilir. Zona aşısı yaptıranlarda demans riski % 20’ye kadar azalıyor. En iyi koruma mı? Egzersiz, sosyallik, kitap, sebze, denge.

Sağlık Bakanlığı’ndan Ek Ödeme Uyarısı

Sağlık Bakanlığı kamu hastanelerine yazı gönderip, ‘Ek Ödemelerin Gecikmemesi’ konusunda uyarıda bulundu. Hekimsen konu hakkında açıklama yaptı. 

Bill Gates, servetinin yüzde 99’unu Gates Vakfı’na bağışlıyor

ABD’de Microsoft’un kurucu ortağı milyarder iş insanı Bill Gates, kişisel servetinin yüzde 99’unu sağlık ve eğitim alanında çalışmalar yürüten Gates Vakfı’na bağışlayacağını açıkladı.

Nöroloji Uzmanı uyardı: Günlük yaşamı etkileyen unutkanlıkları ciddiye alın!

Nöroloji Uzmanı uyardı: Günlük yaşamı etkileyen unutkanlıkları ciddiye alın!

Takviyelere ‘kurul’

Son yıllarda peynir ekmek gibi satılan ve insanlar üzerinde giderek bağımlılık oluşturmaya başlayan takviye edici ilaç ve gıdaların piyasaya sunulmasından kişilerce nasıl kullanılacağına değin kurul onayı geliyor. Sağlık Bakanlığı bünyesinde ya da …