VanEck O Altcoin için ETF Başvurusu Yaptı: Fiyat Zıpladı!

Bitcoin ETF ihraççısı VanEck ABD’de Solana ETF için başvuruda bulundu. VanEck’in dijital varlıklar araştırma müdürü Matthew Sigel, Solana ETF için başvuruda bulunan ilk şirket olmanın heyecanını dile getirdi. Bu arada, altcoin fiyatı haber üzerine yüzde 7’den fazla artış kaydetti.

VanEck, Solana ETF için resmen başvuru yaptı!

New York merkezli yatırım firması VanEck, spot Solana borsa yatırım fonu (ETF) başlatmak için SEC’e başvuru yaptığını açıkladı. VanEck Solana Trust’ın SOL’a doğrudan maruz kalma sağlaması bekleniyor. Paylaşımı, MarketVector tarafından seçilen bir ticaret platformundan alınan fiyatlar kullanılarak günlük olarak değerlenecektir. Yatırımcılar, geleneksel bir aracılık hesabında tutulan hisseler aracılığıyla kırmızı-sıcak altcoin’e erişebilecekler. Bu da token’ın doğrudan elde tutulmasıyla ilişkili potansiyel riskleri ortadan kaldırıyor. VanEck Dijital Varlıklar Araştırma Başkanı Matthew Sigel, Solana’nın Ethereum’dan daha iyi bir kullanıcı deneyimi sağlayan bir ürün olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi:

VanEck’in ABD’de ilk Solana borsa yatırım fonu (ETF) için başvuruda bulunduğunu duyurmaktan heyecan duyuyorum. SOL’un neden bir emtia olduğuna inandığımıza dair bazı düşünceler aşağıda yer alıyor. (…)

Lider altcoin Ethereum’un ardından ETF kapıları açılıyor!

Dosyalama, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) Ocak ayında Bitcoin ETF’lerine yeşil ışık yakmasının ardından geldi. Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere SEC, birkaç spot Ethereum ETF’sinin onayını tamamlama yolunda ilerliyor. SEC’in Ethereum konusundaki U dönüşünün ardından, birkaç analist ETF ihraççılarının daha fazla altcoin ETF’si için bastırabileceğini öne sürdü. Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, geçtiğimiz günlerde, Solana tabanlı bir ETF de dahil olmak üzere birden fazla altcoin ETF’sinin onaylanmasının kaçınılmaz olduğunu öngördü. Bu arada, VanEck’in ETF hamlesini ardından altcoin fiyatı dikey bir çıkış yaptı. SOL, günlük grafiğinde %7’nin üzerinde artış gördü.

SOL günlük fiyat grafiği. Kaynak: CoinMarketCap

GSR, Solana ETF’lerinden ve büyük SOL kazançlarından bahsetti!

Piyasa yapıcı GSR, SOL için Bitcoin’in ABD ETF’lerini aldığında gördüğünden daha büyük bir yükseliş görüyor. Biden yönetimi altında, Solana (SOL) ABD’de kendi ETF’sini almaya yakın görünmüyor. Ancak, piyasa yapıcı firma GSR’ye göre, Donald Trump Beyaz Saray’ı geri alırsa, birçok gözlemcinin düşündüğünden daha yakın olabilir. Ayrıca, fiyat açısından Bitcoin’in (BTC) spot ETF’si piyasaya çıktığında yaptığından çok daha fazla yükselişe tanık olabilir.

GSR’nin bir araştırma notuna göre, ABD başkanlık seçimleri SOL gibi ek kripto ETF‘leri için bir atılım sağlayabilir. Trump yeniden başkan olursa, genellikle yıllar süren ve federal olarak düzenlenmiş vadeli işlem sözleşmelerinin piyasaya sürülmesiyle başlayan kripto ETF’lerini başlatmak için yerleşik oyun kitabını sarsabilir. Bu, Solana’nın sahip olmadığı bir şey. Notta, teorik yönetiminin “sayısız spot dijital varlık ETF’sinin” piyasaya sürülmesine izin veren izin verici dijital varlık düzenlemeleri uygulaması “olası bile olabilir” deniliyor. Bu gerçekleşirse, BTC ve Ethereum’un (ETH) arkasındaki en büyük kripto varlıklarından biri olan Solana, bundan ilk yararlanan olabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx