Uzaydaki güneş teknolojilerine Türkiye’den Kalyon PV damgası

“`html

Kalyon PV: Türkiye’nin Yenilenebilir Enerji Geleceği

Yerli ve sürdürülebilir enerji üretimini artırmak için 2020 yılında kurulan Kalyon PV, 250 bin metrekarelik entegre fabrikasında ham maddeden güneş paneline kadar tüm üretim süreçlerini tek çatı altında gerçekleştiriyor. 350 milyon doları aşan yatırım ile hayata geçirilen bu tesis, Türkiye ve dünyanın dört bir yanındaki güneş enerjisi santrallerine pek çok panel üretti. Kalyon PV, yıllık 2000 megavatlık üretim kapasitesi ile 2025 yılı itibarıyla Türkiye’de yenilenebilir enerji sektöründeki ihtiyaçları karşılamayı ve ithal edilen panel bileşenlerini yerli üretimle sunmayı hedefliyor.

Kalyon PV CEO’su İhsan Kulalı’dan Önemli Açıklamalar

Ankara’daki entegre fabrikasında düzenlenen basın toplantısında Kalyon PV CEO’su İhsan Kulalı, yenilenebilir enerji yatırımlarının günümüzde bir gereklilik haline geldiğini belirtti. “Tüm devletler bu alandaki yatırımları teşvik ediyor. Enerjide dışa bağımlılığı azaltmak artık bir milli strateji olarak göz önünde bulunduruluyor. Türkiye, bu süreçte önemli bir ilerleme kaydediyor. Ar-Ge faaliyetlerimizle küresel bir oyuncu olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. 2025 yılında, güneş teknolojilerinin öncüsü olabilmek için çalışmalarımıza hız vereceğiz.” dedi.

Türk Mühendislerinden Uzaya Taşınan Başarı

TÜRK MÜHENDİSLERİNİN YERLİ GÜNEŞ HÜCRELERİ UZAYDA KULLANILIYOR

Kalyon PV, yalnızca güneş paneli üretiminde değil, yüksek teknoloji ürünlerinde de öncülük etmekte. CEO İhsan Kulalı, “Türk mühendislerimizin geliştirdiği yerli güneş hücreleri, ABD’daki uzay şirketlerinin uydularında ‘uzay hücreleri’ olarak kullanılıyor. Bu hücreler, zorlu uzay koşullarında yüksek verimlilikle enerji üretecek şekilde tasarlanmıştır. ABD’ye ihraç ettiğimiz bu hücrelerin Ar-Ge süreçleri yerli fabrikamızda yapılmaktadır ve bu, ülkemiz için büyük bir gurur kaynağıdır.” dedi.

Yerli Tedarik Üzerine Stratejik Gelişmeler

YENİLİKÇİ TEKNOLOJİLER İÇİN YERLİ TEDARİKÇİLERİMİZİ GELİŞTİRİYORUZ

Kalyon PV, güneş paneli üretim süreçlerinin hammadde temini dışındaki tüm aşamalarını entegre tesisinde gerçekleştirebiliyor. Bu alanda %90’a yakın yerlilik oranına ulaşmayı başardı. CEO Kulalı, “Türkiye’nin sadece güneş paneli montajı yaptığı bir ülke olmasını değil, tüm bileşenlerin yerli kaynaklarla üretildiği bir merkez olmasını istiyoruz. Cam, alüminyum çerçeve, koruyucu katman gibi bileşenlerin yerli tedarikçilerle üretilmesi için çalışmalarımız devam ediyor.” dedi.

Güneş Enerjisine Yüksek Öncelik

YERLİ WAFER VE HÜCRE ÜRETİMİMİZ İLE SEKTÖRÜ BESLEYECEĞİZ

Kalyon PV, güneş panelinin yanı sıra ara ürünleri olan solar wafer ve güneş hücresi üretimine yoğunlaşıyor. Kulalı, “Yüksek verimlilikteki panellerimizin yanı sıra 2025 yılından itibaren daha fazla yerli kaynakla bu ürünleri sağlamayı amaçlıyoruz. Bu, sektörümüzün yerli kaynaklarla daha da güçlenmesine katkıda bulunacaktır.” açıklamasında bulundu.

Amerika’yı Hedefliyoruz

HEDEF PAZAR: ABD

Kulalı, önümüzdeki on yılın güneş teknolojileri için bir altın çağ olacağına dikkat çekerek, ABD pazarındaki fırsatları takip ettiklerini ifade etti. “ABD’nin, Çin’in pazar üzerindeki tekelini kırmak için uyguladığı tarifeleri kendi avantajımız için görüyoruz. Ürünlerimiz, ABD’ye satış yapmak için gerekli UL sertifikalarına sahiptir.” dedi.

Sürdürülebilir Üretim Hedefleri

‘GÜCÜMÜZ İNSANIMIZDAN, ENERJİMİZ GÜNEŞTEN’

Kulalı, Ar-Ge yatırımlarına devam ettiklerini ve Kalyon PV’nin 100’den fazla araştırmacıyla büyük bir kuruluş haline geldiğini kaydetti. “Yenilenebilir enerji alanındaki en büyük Ar-Ge merkezlerinden biriyiz ve bu alandaki yenilikçi teknolojilere odaklanıyoruz.” dedi.

100% Karbon Nötr Hedefi ile Yola Çıkıyoruz

105 MİLYON DOLARLIK GES YATIRIMI

İhsan Kulalı, Türkiye’nin 2053 Net Sıfır Emisyon Hedefi doğrultusunda 157 megavatlık güneş enerjisi santrali kurulumu için 105 milyon dolarlık yatırımı gerçekleştireceklerini belirtti. “Kaynak ihtiyacımızı yenilenebilir enerji ile karşılayarak, karbon nötr üretim süreçleri geliştireceğiz.” dedi.

YENİ ÜRÜN PORTFÖYÜ GELİYOR

Kulalı, “Farklı kuruluma uygun, verimli güneş panelleri ile 2025 yılından itibaren daha geniş müşteri gruplarına ulaşmayı planlıyoruz.” diye ekledi.

AVRUPA’NIN EN BÜYÜK GÜNEŞ SANTRALİNE PANEL TEDARİK EDİYORUZ

İhsan Kulalı, “Kalyon Karapınar GES projesi, toplamda 1350 megavat kurulu güce sahip. Bu santralde 3 milyon 500 bin Kalyon PV paneli kullanılarak, yaklaşık 2 milyon insanın yıllık elektrik ihtiyacı karşılanıyor. Bu, Türkiye’nin elektrik ihtiyacının %1’ine denk geliyor. Bu projede yer almak bizler için büyük bir mutluluk kaynağıdır.” dedi.

“`

Related Posts

AB ve Endonezya’dan serbest ticaret anlaşması hazırlığı

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, AB ile Endonezya arasında serbest ticaret anlaşması yapılması konusunda uzlaşı sağlandığını söyledi.

Bakan Şimşek, Londra’da yatırımcılarla bir araya geldi: Kırgınlıklar azaldı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Londra’da bir araya geldiği yatırımcılara kur korumalı mevduattan çıkış sürecinin büyük ölçüde tamamlandığını ifade ederek, “Mayıs ayı başından itibaren artış gösteren rezervlerle birlikte rezerv yeterliliği sağlanmış ve Türk lirasındaki oynaklık önemli ölçüde azalmıştır.” değerlendirmesinde bulundu.

8,4 milyarlık dev katkı Türkiye’nin en yüksek barajından geldi

Artvin’in Yusufeli ilçesinde Çoruh Nehri üzerinde inşa edilen Yusufeli Barajı, üretimin başladığı 2024’ten bu yana toplam 3,1 milyar kilovatsaat elektrik üreterek milli ekonomiye yaklaşık 8,4 milyar TL katkı sağladı ..Yüksekliğiyle Türkiye’nin …

En güvenilir arabalar açıklandı: Tesla ve Volvo’yu rakip tanımadı, zirveye yerleşti

Güvenlik denince akla ilk gelen markalardan Volvo, bu kez zirvede değil. ABD’de sigorta şirketlerinin desteklediği bağımsız kuruluş IIHS’in yaptığı araştırma, Volvo’dan daha güvenli bir otomobil markasını ortaya koydu. İşte 2025’in en güvenli …

Mazot koptu gidiyor: Litresi 55 TL’yi aştı

Akaryakıt fiyatları yeniden alev aldı. Döviz kuru, ham petrol fiyatları ve ÖTV artışları derken; 9 Temmuz itibarıyla motorine gelen 1,20 TL’lik yeni zamla birlikte, litre fiyatı birçok şehirde 55 TL’nin üzerine çıktı.

Doktor tavsiyesiyle başladı, hamakları marka oldu!

Bir sağlık sorunu nedeniyle doktora başvuran Kaptan’a, hekimin “Mutlaka bir işle meşgul olmalısın” tavsiyesi hayatının dönüm noktası oldu. Kaptan, bu öneri üzerine Kütahya-Eskişehir Karayolu üzerinde, İstanbul-Antalya güzergâhı üzerinde bulunan …