Uyuşturucu partileri, tehdit, rüşvet… HSK sessizliğini bozdu… Kriminal hakim için tarih verildi


Hakim Gül A., görev yaptığı Edirne ve Adana’da 2017’den bu yana şantaj, ölüm planı, tehdit, rüşvet gibi birçok suça karıştığı iddiasıyla geçen ay Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) tarafından ihraç edildi. Adı birçok olaya karışan Hakim Gül A., hakkında HSK açıklama yaptı.

ADANA’DA KARIŞTIĞI SUÇLARDAN AÇIĞA ALINMIŞ

HSK tarafından yapılan açıklamada, Adana Hakimi Gül A. ve Mardin Cumhuriyet Savcısı Fatih A.’nın haklarındaki iddialara rağmen görevlerine devam ettikleri ya da kendileriyle ilgili herhangi bir işlem yapılmadığı yönünde haberler olduğunu belirterek “Hakim Gül A. hakkında Adana’da görev yaparken kurulumuza intikal eden iddialar üzerine soruşturma izni verilmiş olup, 2802 sayılı Hâkimler ve Savcılar Kanunu’nun 77. maddesi uyarınca ilgilinin tedbiren görevden uzaklaştırılmasına karar verilmiştir” denildi.

EDİRNE’DE İKİ KEZ İHRAÇ EDİLDİ

Hakim Gül A.’nın Adana’da karıştığı suçlardan dolayı disiplin soruşturmasının devam ettiği; daha önce de Edirne’de suç teşkil eden iddialar nedeniyle hakkında başlatılan soruşturma sonucunda düzenlenen raporda iki kez meslekten çıkarma cezasıyla cezalandırıldığı kaydedildi.

KARIŞTIĞI SUÇLARDAN YARGILAMASI YARGITAY’DA YAPILIYOR

Hakim Gül A. hakkında HSK tarafından verilen kovuşturma izni kapsamında yargılanmasının Yargıtay 5. Ceza Dairesi’nde devam ettiği, duruşmasının da 10 Eylül 2024 tarihinde yapılacağı kaydedildi.

BİRLİKTE İŞ TUTTUĞU SAVCI DA İHRAÇ EDİLDİ

Hakim Gül A. ile birlikte adı rüşvet iddialarına karışan Cumhuriyet Savcısı Fatih A.’nın da eylemleri nedeniyle HSK tarafından iki kez meslekten ihraç edilmesine karar verildiği, kararların da kesinleştiği belirtildi. Cumhuriyet savcısı Fatih A.’nın da yargılanmasına Edirne 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildiği kaydedildi.

HSK tarafından yapılan açıklamada, “Kurulumuzca yargı mensupları ile ilgili iddialar hassasiyetle takip edilmekte olup, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da mevzuatımızdan kaynaklanan görev ve yetkilerimiz çerçevesinde gecikmeksizin gerekli işlemlere tevessül edilecektir. Hâkimler ve Savcılar Kurulu tarafından haklarında disiplin işlemi yapılan ve yargılamaları devam eden kimi yargı mensupları hakkında işlem yapılmadığı yönünde haber yapılmasının yargının itibarını ve yargıya olan güveni olumsuz etkileme ihtimali bulunduğundan, toplumun tüm kesimlerinin bu hususa hassasiyet göstermeleri önem arz etmektedir” denildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx