Kopya çektiği için üniversiteden atıldı, hile yapmak için yapay zeka geliştirdi

Öğrenciler Artık Hile Yapmak İçin Yapay Zeka Kullanıyor!

ChatGPT ilk çıktığında, bazı okullar öğrencilerin yapay zekayı hile yapmak için kullanabileceği endişesiyle AI aracını hemen yasaklamıştı. Bugünse, özellikle hile yapmak için yapılmış yeni bir AI aracı öğrencilerin gözdesi olmuş durumda.

Aslında, Cluely isimli hile amaçlı yapay zeka servisini geliştiren iki üniversite öğrencisinden biri, kopya nedeniyle Columbia Üniversitesi’nden atılmış bir öğrenci. Bu yapay zeka algoritmasının ilk çıkış noktası ise, üniversitedeki öğrencilere Amazon’da işe girmek için yaptıkları online mülakatta hile yapmalarına yardım etmesi için geliştirilmiş olması. Üniversite yönetimi bunu öğrendiğinde de yapay zeka algoritmasını geliştiren öğrenciyi okuldan atıyor.

Ancak bu öykü yapay zeka yatırımcıları tarafından bu kadar tepki görmedi. Hatta yatırımcılar, Cluely’nin geliştirilmesine ortak olmak için 5.3 milyon dolar para yatırdı. Şimdi ortaya çıkan ürün, iş görüşmelerinde veya online okul sınavlarında hile yapmaya yardımcı olmanın dışında, başka yeteneklere de sahip.

Şu anda Mac’lerde bulunan Cluely uygulaması, Zoom görüşmesindeki diğer kişinin göremediği bir tarayıcı içi pencerede çalışıyor. Yapay zeka, diğer kişinin söylediklerini dinliyor, bu konuşmayı metne dönüştürüyor ve bu konuşmayı analiz ederek kullanıcıya vermesi gereken cevabı oluşturuyor. Yani karşı taraftaki sınavcının sorduğu soruların cevabını anında kullanıcının karşısına çıkarıyor.

İşe Girmek İsteyenlerin Dikkatine!

Öte yandan, bu yapay zeka servisinde ciddi bazı yasal sorunlar var. Cluely kullanmak, her şeyi kaydeden ve ardından bu verileri buluta gönderen bir üçüncü tarafı görüntülü aramaya dahil etmek anlamına geliyor. İki kişinin arasındaki iletişimi kaydetmek ve bunu izinsiz olarak üçüncü taraflara dinletmek ise ABD ve Türkiye dahil pek çok ülkede yasak ve ciddi bir suç. Yani, işe girmek isteyen kullanıcılar daha ilk dakikadan suç işleyerek bu işe girmeye çalışıyor.

Bu hem etik olarak ciddi bir sorun hem de yasal açıdan büyük bir risk taşıyor. Eğer şirket durumu fark ederse, katılımcı genç hayatının geri kalanını sabıkalı biri olarak yaşamak zorunda kalabilir.

Related Posts

Buzulların erimesi, doğa olaylarını artırmış olabilir

Bilim insanları, buzulların erimesinin doğa olaylarını artırmış olabileceğini bildirdi.

Altı yıl güncelleme alacak Samsung modelleri!

Bir akıllı telefon veya tablet satın almadan önce dikkate alınması gereken en önemli faktörlerden biri güncelleme desteği. Bu destek, cihazın en güncel sürümleri sorunsuz çalıştırmasını sağlarken, güvenlik açıklarına karşı daha dayanıklı olmasına da …

Yeni araştırmanın şaşırtıcı keşfi: Güllerin atası aslında sarı mıydı?

Yeni araştırmalar, güllerin genetik kökenine dair ilginç bilgiler ortaya koyuyor: Atasal türlerin kırmızı veya pembe değil, sarı renkli olduğu keşfedildi.

Wednesday’in 2. sezon fragmanı yayınlandı!

Netflix’in dünya çapında büyük ilgi gören dizisi Wednesday, uzun bir aranın ardından ikinci sezonuyla izleyicilerle buluşmaya hazırlanıyor. Paylaşılan fragman ile birlikte, dizinin yayın takvimi de açıklandı. Wednesday dizisi, yeni sezonu ile …

Bitcoin’de son durum ne? İşte güncel değeri!

Kripto varlıklar, geleceğin para birimi olarak giderek daha fazla ön plana çıkıyor. Özellikle Bitcoin, son dönemde art arda kırdığı rekorlarla yatırımcıların ilgisini üzerine çekmeyi başardı. Ancak kripto para piyasasının oldukça dalgalı olduğunu ve …

Arktik Okyanusu’ndaki Buz Örtüsü Tarihinin En Düşük Seviyesine Ulaştı

JAPONYA Uzay Araştırmaları Ajansı, Arktik Okyanusu’ndaki buz örtüsünün 2025 yılında son 40 yılın en düşük seviyesine ulaştığını açıkladı. Japonya Uzay Araştırmaları Ajansı (JAXA) ile Japonya Ulusal Kutup Araştırmaları Enstitüsü tarafından yapılan …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir