Hikâyemiz edebiyat

Bu yıl 16.’sı düzenlenen İTEF-İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali, yarın başlıyor. 2 Haziran’a kadar sürecek festival “ Senin Hikâyen Ne?” temasıyla edebiyatseverleri buluşturacak. İTEF 2024’te Almanya, Hollanda, İtalya ve Türkiye’den 16 sanatçı yer alıyor.

29 Mayıs’ta başlayacak İTEF 2024, 2 Haziran günü, Yalova’da bulunan KalemEv’deki Edebiyat Bahçesi etkinlikleriyle sonlanacak. “Senin Hikâyen Ne?” kapsamında Arlin Çiçekçi, Ayça Çakmak, Cristina Bellemo, Devis Bellucci, Eva Meijer, Hakan Akdoğan, Hakan Günday, Hasan Karaca, Kathrin Rohmann, Merve Ergenoğlu, Mine Söğüt, Rebekka Endler, Regaip Minareci, Romy Hausmann, Tessa Randau ve Tuna Kiremitçi sahnede yer alacak. İlk buluşma 30 Mayıs’ta Goethe-Institut İstanbul Kütüphanesi’nde… Almancadan dilimize birçok eserin kazandırılmasında büyük rol oynayan ve aynı zamanda birçok Kafka eserini çevirileriyle Türkiye’deki okurlarla buluşturan Regaip Minareci, Kafka’nın yazar kimliğini ve kendi hikâyesini konuşmak üzere yazarın ölümünün 100. yılında edebiyat okurlarıyla bir araya gelecek. “Çatalın Neden Tadı Yoktur?” adlı eseriyle birçoğumuzun merak ettiği soruları eğlenceli ve basitleştirilmiş bir şekilde cevaplayan Devis Bellucci de yine ilk günün konuklarından… Söyleşi 19.00’da Bilim Beyoğlu’nda başlayacak.

Hakan Günday, 2 Haziran’da “Mutlaka Anlatılması Gereken Hikâyeler” ile Kalem Ev’de.

Yayıncılar buluşuyor

İTEF – Senin Hikayen Ne? temasındaki İTEF 2024; Almanya Federal Cumhuriyeti Başkonsolosluğu, Goethe Institut İstanbul, Hollanda Başkonsolosluğu ve İtalyan Kültür Merkezi tarafından desteklenecek. Etkinlikler, Goethe-Institut İstanbul Kütüphanesi, Bilim Beyoğlu, Minoa Pera ve Bayrampaşa Bilim ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşecek.

2011 yılından beri İTEF festival programı ile eşzamanlı gerçekleşen İTEF -Profesyonel Yayıncılık Buluşmaları Programı’nda bu sene Finlandiya, Hindistan, Hollanda, İngiltere ve Almanya ülkelerinden Govind DeeCee, Jurgen Maas, Noah Schmitz, Sébastien Bernard, Stella Rieck, Tuula Kojo ve Ursula Bergenthal Türkiye’deki yayıncı ve yazarlarla buluşacak.

Rebekka Endler, “Dünya Kadınlara Neden Uymaz?” başlıklı söyleşiyle festivale katılıyor. 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx