Google Chrome’un iOS ve Android Sürümlerine Çok İşinize Yarayacak 5 Yeni Özellik Eklendi

ABD merkezli teknoloji devi Google, dünyanın en çok kullanılan internet tarayıcısı Chrome’un mobil sürümlerine yeni özellikler ekledi. Bu yeni özellikler, kullanıcı deneyimini iyileştirmeye odaklanıyor. 

Google tarafından yapılan açıklamaya baktığımızda Chrome’un mobil sürümlerine 5 yeni özellik geleceğini görüyoruz. Ayrıca hem iOS hem de Android kullanıcıları, bu yeni özellikleri deneyimleyebilecekler.

Google Chrome’un mobil sürümüne eklenen yeni özellikler

Arama sonuçlarına yeni kısayollar eklendi

Google Chrome’un mobil sürümüne eklenen özelliklerden bir tanesi, yeni kısayollar olarak karşımıza çıktı. Diyelim ki Chrome’u açtınız ve bir restoran araması yaptınız. Arama sonuçları sayfasına girmeye gerek kalmadan yol tarifi veya telefon numarası bilgilerine ulaşabileceksiniz. 

Tabletlerde arama çubuğu yenilendi

Google Chrome’un iOS ve Android ekosistemlerindeki tablet sürümleri, yeni bir arama çubuğuna kavuştu. Bu arama çubuğu, bazı kısayollar da sunuyor. 

Adres çubuğu özelleştirilebilecek

Mobil sürüm kullanıcılarına sunulan bir diğer yenilik de adres çubuğunun özelleştirilmesi olarak karşımıza çıktı. Kullanıcılar artık bir arama terimi ile bir internet sitesini bağlayabilecekler. Böylelikle o terim arandığı zaman ilk sırada bağlanmış sayfa görülecek.

“Trend Aramalar” iOS’a da geldi

Google Chrome’un Android sürümü, “Trend Aramalar” isimli bir özelliğe ev sahipliği yapıyordu. Bu özellik sayesinde son dönemlerde sıklıkla yapılan aramalar, hızlıca ekranda gösteriliyordu. Bu özellik şimdi Google Chrome’un iOS sürümüne eklendi.

Spor kategorisiyle ilgili kartlar oluşturulacak

Google Chrome’un mobil sürümüne eklenen son yeni özellik de spor kategorisi ile ilgili kartlar olacak. Kullanıcı tarafından ayarlanacak özellik, yeni sekme sayfasında görünecek. Örneğin bir futbol takımının oynadığı son maçın skoru, Chrome’da gösterilecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx