Bayram öncesi iade-i ziyaret gerçekleşebilir

MEHTAP GÖKDEMİR / Ankara – Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan beklediği iade-i ziyarete ilişkin değerlendirmesinde, “Yıllarca görüşmemiş iki siyasi parti arasında iletişim başladı. Bir hafta sonra iade-i ziyaret olmaz ama bayramdan önce olacağını tahmin ediyoruz” dedi. 

Partinin Özel döneminde takip ettiği stratejiye yönelik kamuoyu araştırmaları da masaya yatırıldı. Sonuçlara göre Özel’in liderlik görevini yapış tarzını onayların sayısı 10 puan arttı. Anketlerde CHP’nin birinci parti konumunu koruduğu, oyunun yüzde 33-36 bandında seyrettiği kaydedildi. Toplantıda haftasonu gerçekleştirilen emekli mitinginin değerlendirmesi de yapıldı. Mitingin her ilde gündem olduğu, bundan sonra da emeklilerin taleplerinin gündemde tutulacağı ifade edildi. CHP 2 Haziran’da ise Rize’de ‘çay mitingi’ yapacak.

MYK’nın ardından yapılan PM toplantısında da Özel, “Mağdur olan herkesin sorunlarını dile getireceğiz” dedi. Toplantıda yeni anayasa tartışmalarıyla ilgili “Türkiye’nin sorunlarının neler olduğuna ilişkin yüzde 90’ı ekonomi, yüzde 7-8’i anayasa diyor” bilgisi verildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx