Bakan Yerlikaya duyurdu: Yüzlerce kilogram uyuşturucu ele geçirildi, 83 zehir taciri yakalandı

T24 Haber Merkezi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya‘nın sosyal medya hesabından duyurduğu üzere, 13 ilde Jandarma Genel Komutanlığı’nın koordinasyonunda gerçekleştirilen “NARKOÇELİK-24” operasyonlarında büyük bir başarıya imza atıldı. Operasyonlar, uyuşturucu imalatçılarına ve sokak satıcılarına yönelik düzenlendi.

Operasyon kapsamında toplamda 911 kilogram uyuşturucu madde, 10 milyon 995 bin adet kök kenevir ve skunk, ile 13 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Bu geniş çaplı müdahalede 83 zehir taciri ve sokak satıcısı yakalandı; bunlardan 28’i tutuklandı, 17’sine adli kontrol kararı verildi ve 5’inin işlemleri devam ediyor.

Bakan Yerlikaya, yaptığı açıklamada, “Ülkemizi zehir tacirlerinden ve sokak satıcılarından temizlemeye kararlıyız. Aydınlık geleceğimiz olan gençlerimizi zehirlemelerine asla izin vermeyeceğiz,” ifadelerini kullandı.

Operasyonlar, Adıyaman, Ağrı, Antalya, Bingöl, Diyarbakır, İstanbul, Aydın, Erzurum, Ankara, Van, Mersin, Kırklareli ve Gaziantep olmak üzere 13 ilde eş zamanlı olarak yürütüldü. Öne çıkan bazı sonuçlar şöyle:

Diyarbakır’da 494 kg esrar ve 10 milyon 202 bin kök kenevir ele geçirildi.
Antalya’da 11 kg skunk, 92,5 kg eroin ve 36 kg esrar bulundu.
İstanbul’da 4 kg likit esrar yakalandı.
Adıyaman ve Aydın’da büyük miktarda esrar ve kenevir, Ağrı’da ise 10 kg metamfetamin ve 13 bin 180 adet uyuşturucu hap ele geçirildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx