Boeing Çin’e teslim edemediği uçakları elden çıkarıyor

Boeing, Çin’e Teslim Edilmeyen Uçakları Başkalarına Satmayı Değerlendiriyor

ABD merkezli uçak üreticisi Boeing, ABD’nin uyguladığı ek gümrük vergileri nedeniyle Çin’e teslim edilmeyen onlarca uçağını alternatif alıcılara yönlendirmeyi planlıyor. Şirket, elindeki nakdi artırmayı ve hizmet biriminde kısmi satışlarla borçlarını azaltmayı amaçlıyor. Böylece, uçakların ellerinde kalmasını engellemeyi hedefliyor.

Boeing’in Genel Müdürü Kelly Ortberg, yapılan analist toplantısında, “Çin’deki müşterilerimiz gümrük vergileri nedeniyle teslimatlarını almayacaklarını bildirdi” şeklinde konuştu. Ayrıca, şirketin Mali İşler Müdürü Brian West, yeni alıcılar bulma konusunda zorluk yaşamayacaklarını belirtti.

ABD Başkanı Donald Trump’ın Çin’den ithal ürünlere getirdiği yüzde 145’lik ek gümrük vergisi karşılığında Çin, yüzde 125’e varan ek gümrük vergisi uygulamıştı.

Sektör kaynakları, Boeing’in Güney Amerika ve Güneydoğu Asya’da yeni müşteriler bulabileceğini ancak bu görüşmelerin henüz erken aşamada olduğunu ifade etti.

Geçmişte, 737 MAX jetlerinin Çin’e 5 yıl boyunca ithalatının yasaklanması ve ticari anlaşmazlıkların yaşanması döneminde Boeing, uçakları geri çekmezken, Xiamen Hava Yolları için inşa edilen iki uçak geçen hafta Seattle’daki üretim tesislerine geri getirildi.

Flightradar24 verilerine göre, bugün bir 737 MAX uçağının daha Çin’den ABD’nin Guam bölgesine gönderildiği belirlendi.

Boeing, bu yıl Çin’e 50 yeni uçak daha teslim etmeyi planlarken, West, halihazırda üretilmiş veya üretim aşamasında olan 41 uçak için yeni alıcılar bulma çabalarına başladıklarını söyledi.

Related Posts

Bankacılık sektöründe şok gelişme: Mevduat ve kredilerde tarihi artış!

Bankacılık sektöründe yaşanan gelişmeler, yılın ikinci çeyreğine güçlü bir giriş yapıldığını gösteriyor. Mevduat ve kredi tarafında gözlenen hareketlilik, ekonomik dinamiklerin yeniden şekillendiğine işaret ediyor.

Madencilik sektörü, izin süreçlerine hız kazandıracak reformları bekliyor

Öksüt Madencilik Ülke Müdürü David Bickford, Türkiye’de altın üretiminin, izin süreçlerinde yaşanan olumsuzluklar sebebiyle düşüş eğiliminde olduğunu belirterek, “Bakanlığın izin süreçlerini hızlandırmaya yönelik reform hazırlığında olduğunu biliyoruz. Bu reformların hayata geçirilmesi, madencilik sektörüne önemli ve olumlu bir katkı sağlayacaktır.” dedi.

İmamoğlu operasyonu asgariyi eritti

CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, “Türkiye’de 708 Euro olan brüt asgari ücret, 19 Mart İmamoğlu operasyonundan sonra 592 Euro’ya düştü ve yüzde 16 eridi”.

Bakan Kacır: Turizm gelirlerinde 61,1 milyar dolarla yeni bir rekora imza attık

Kars’ta yapımı tamamlanan ‘Tarihi Kimliği ile Kars Kenti Projesi’nin açılışını yapan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Geçtiğimiz yıl ülkemize gelen ziyaretçi sayısı, bir önceki yıla göre yüzde 9,8 artışla 62,3 milyona ulaştı. Turizm gelirlerinde de 61,1 milyar dolarla yeni bir rekora daha imza attık. Ülkemiz turizminin sürdürülebilir büyümesini sağlamak, yeni destinasyonlar oluşturarak cazibe merkezlerini artırmak temel hedeflerimiz arasında bulunuyor” dedi.

Bakan Yumaklı, Mardin’de Tuz Çalısı Üretim Tesisi’nde incelemelerde bulundu

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Mardin’de, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Tuz Çalısı Üretim Tesisi’ni inceledi.

Riskli binaların yıkım ve yeniden yapımı: İşte adım adım süreç

Depreme karşı dayanıklılığı ve içinde yaşayanların can güvenliğinin olmadığı riskli yapıların tespitine yönelik işlemler 4 aşamada yapılıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir