Köyceğiz Gölü’nde Müsilaj Tedirginliği

Köyceğiz Gölü’nde Müsilaj Endişesi

Muğla’nın doğal güzelliklerinden biri olan Köyceğiz Gölü, son günlerde müsilajın etkisi altında. Göldeki müsilaj, çevre kirliliği endişesine yol açarken, bölge halkı ve doğaseverler de kaygılı.

Köyceğiz Gölü’nde ortaya çıkan müsilaj, henüz kaynağı belirlenemeyen bir çevre sorununa işaret ediyor. Beyazımsı tabakalar ve köpük birikintileri, gölde çevre kirliliği yaratırken, bölge sakinleri duruma şaşkınlıkla yaklaşıyor. Göldeki doğal güzellikler ve tarihi kalıntılar bu sorunla gölgelenirken, yetkililer de konuyla ilgili olarak detaylı bir inceleme başlattı.

Köyceğiz’de yaşayan Hasan Gencer, gölde zaman zaman renk değişiklikleri yaşandığını ve müsilajın neden olduğu patlamaların küçük balıklara zarar verdiğini belirtti. Olayın detaylı bir şekilde aydınlatılması ve gerekli önlemlerin alınması için yetkililerin harekete geçmesi bekleniyor.

Müsilajın neden kaynaklandığı konusundaki net bilgi, yetkililerin yapacakları açıklama ve detaylı rapor sonrasında ortaya çıkacak.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / OSMAN ACAR – Yerel

Related Posts

Uzmanı açıkladı: Yapay zekâ ve sosyal medya, insanları yalnızlaştırıyor

Uzmanı açıkladı: Yapay zekâ ve sosyal medya, insanları yalnızlaştırıyor

Yağmur sonrası deniz enfeksiyonlarına dikkat!

Özellikle sağanak yağışların ardından denize girilmesinin, çeşitli sağlık risklerini de beraberinde getirdiğini belirten Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Emre Öztürk, “Yoğun yağışların ardından dere, kanalizasyon ya da yüzey suları denizle buluşur. Bu sular, çeşitli mikroorganizmalar, bakteriler ve hatta parazitlerle yüklü olabilir. Bu da, çocuklarda mide-bağırsak enfeksiyonlarından kulak iltihabına, cilt döküntülerinden göz enfeksiyonlarına kadar birçok sağlık sorununa yol açabilir” dedi.

Ispanak, balık, ceviz: Omega-3 sağlığımız için neden önemli?

Ispanak, balık, ceviz: Omega-3 sağlığımız için neden önemli?

Prof. Dr. Yenerel: Retina damar tıkanıkları, körlüğe yol açabilir

Prof. Dr. Yenerel: Retina damar tıkanıkları, körlüğe yol açabilir

Halsizlik yüzünden hastaneye başvuran kadının karnına yapışmış kene bulundu

Kahramanmaraş’ta hastaneye başvuran bir kadının, yapılan muayenesinde karın bölgesine yapışmış bir kene ile karşılaşıldı. Uzman dermatolog tarafından çıkarılan kene sonrası hasta sağlığına kavuştu.

Koruyucu adımlar ve yeni umutlar

Her demans geri döndürülemez değildir. B12 eksikliği, tiroit hastalıkları, depresyon… Bazı nedenler düzeltildiğinde zihin yeniden açılabilir. Zona aşısı yaptıranlarda demans riski % 20’ye kadar azalıyor. En iyi koruma mı? Egzersiz, sosyallik, kitap, sebze, denge.