Kadın Girişimcilere Teknoloji Desteği

Türk Telekom, Kadınları Teknoloji ve Girişimcilikle Buluşturdu

Türk Telekom, Nokia ve UN Women işbirliğiyle yürütülen küresel program kapsamında kadınların teknolojiye erişimini artırmak ve girişimcilik becerilerini geliştirmek amacıyla Türkiye’de önemli bir adım attı.

Türk Telekom’un açıklamasına göre, Nokia ve UN Women işbirliğiyle dünya genelinde kadınların ekonomik bağımsızlıklarının artırılması ve girişimcilik becerilerinin geliştirilmesi hedeflenen programa Türk Telekom da destek veriyor. “Girişimcilik İçin Harekete Geç” adıyla Hatay’da gerçekleştirilen program, depremden etkilenen kadın girişimcilere finansal okuryazarlık ve dijital pazarlama konularında eğitimler sundu.

Eğitim programı, kadınların girişimcilik becerilerini güçlendirerek iş dünyasında daha etkin bir rol oynamalarını sağlamanın yanı sıra, yerel ihtiyaçlara uygun çözümler ve sürdürülebilir kalkınma hedeflerine destek olmayı amaçlıyor.

Hatay’da düzenlenen eğitimlere bölgedeki 9 kadın kooperatifinden 27 kadın girişimci katıldı. Eğitimlerde, finansal ve dijital okuryazarlık, siber güvenlik, pazarlama, proje yönetimi ve tedarik zinciri gibi alanlarda uygulamalı içerikler sunuldu.

Ayrıca, programa katılan kadınlara yıl boyunca mentorluk desteği sağlanarak sürdürülebilir başarıların elde edilmesi hedefleniyor.

Bu yıl daha geniş kitlelere ulaşmayı hedefleyen program, fırsat eşitliği ve kadınların güçlenmesi odaklı sürdürülebilir kalkınma hedeflerini desteklemeyi amaçlıyor.

Türk Telekom Pazarlama ve Müşteri Deneyimi Genel Müdür Yardımcısı Zeynep Özden, kadınların teknolojiyle desteklenmesinin ekonomik kalkınmanın önemli bir parçası olduğunu belirtirken, teknolojiyi herkesin erişebileceği bir hale getirme konusundaki çabalarını vurguladı.

Nokia Türkiye Ülke Müdürü Erensoy Bilgin ise UN Women işbirliğini Türkiye’ye taşımaktan gurur duyduklarını ifade ederken, kadın girişimcilere destek olmanın önemine dikkat çekti.

UN Women Türkiye Ülke Direktör Yardımcısı Zeliha Ünaldı ise kadınların ekonomik olarak güçlenmelerini destekleyen işbirliklerinin değerli olduğunu vurgulayarak, toplumsal cinsiyet eşitliği hedefine ulaşmada bu tür programların kritik rol oynadığını belirtti.

Related Posts

Paşa torunu emekli maaşını övdü

Türkiye’de her 4 emekliden birisi 15 bin lira aylıkla geçinmek zorunda kalırken AKP’li vekil Cevahir Asuman Yazmacı, Türkiye’nin emeklilik sistemini öve öve bitiremedi. Yazmacı birçok ülkenin Türkiye’nin sistemini örnek aldığını belirtti.

Betam araştırması: Konutta fiyat balonu bazı bölgelerde sürüyor

Betam araştırması: Konutta fiyat balonu bazı bölgelerde sürüyor

Fiyatı bin lirayı geçti: Zirai don vurgunu!

Geçtiğimiz haftalarda yaşanan son zamanların en büyük zirai don olayından sonra fırsatçı tüccarlar harekete geçti. Geçen yılın mahsül ürünlerini ve stokta tuttukları ürünlerin fiyatları son 1 ay içerisinde 2 katına çıktı. Özellikle bu ürünler şöyle …

Meclis’ten geçti: Acillik değilseniz aramayın, binlerce lira ödeyebilirsiniz!

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), acil çağrı hizmetlerinin daha etkin kullanılmasını sağlamak amacıyla 112 Acil Çağrı Merkezi’ne yapılan asılsız ihbarlara verilen cezaları artıran yasa teklifini kabul etti. Yeni düzenlemeyle birlikte, 112’yi …

Litvanya’nın dış ticaret açığı derinleşiyor

Litvanya’nın dış ticaret dengesi 2025 yılı Mart ayında sert bir şekilde bozuldu. Ülkenin ticaret açığı Mart 2025’te 0.665 milyar euroya yükseldi. Bu rakam, geçen yılın aynı ayında kaydedilen 0.286 milyar euroya kıyasla önemli bir artış anlamına …

SGK uzmanından kademeli emeklilik açıklaması: ‘Hükümetin oyları çok düşerse…’

SGK, emeklilik sistemi üzerindeki suiistimallere karşı denetimlerini sıkılaştırdı. Hileli yollarla emekli olanların maaşları iptal ediliyor ve gerekli hukuki süreçler başlatılıyor. Yetkililer, yurttaşları kurallara uygun hareket etmeleri konusunda uyarıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir